Krajané

V dnešní rubrice "Zadáno pro krajany" se vrátíme k hostování Karla Gotta a Heleny Vondráčkové ve slavné newyorské Carnegie Hall, kde 29. září především českými písničkami potěšili hlavně krajany. Příjemný poslech přeje Evelina Himalová.

Gott i Vondráčková byli prvními popovými zpěváky ze střední a východní Evropy, kteří dostali možnost vystoupit v prestižním koncertním sále Carnegie Hall. Koncert navštívilo přes dva tisíce lidí - jak už jsem říkala, hlavně českých krajanů. Ale též místních Slováků, Poláků a Rusů, a samozřejmě Američanů, kteří české zpěváky zahrnuli ovacemi...

řekl mi Karel Gott v zahradě pražského Toskánského paláce, kam přišel oslavit narozeniny Jitky Zelenkové. Na adresu krajanů, především pana Suchánka, majitele restaurace a hotelu Zlatá Praha, a vůbec všech, kteří mu tak vydatně a nezištně při jeho návštěvě pomáhali, a vlastně dopomohli k tomu, že vůbec mohl v prestižní Carnegie Hall vystupovat, ještě dodal:

Tolik Karel Gott. Své pocity mi na večírku Jitky Zelenkové, bezprostředně z návratu ze Spojených států, svěřila i Helena Vondráčková:

(Ukázka z CD "The Broadway Album" - Song nám hrál ten ďábel saxofon)