Lidé v Teplicích zapalují svíčky na místě, kde po policejním zásahu zemřel muž

Lidé v Teplicích zapalují svíčky na místě, kde muž, proti kterému předtím zasahovala policie. Soudní pitva vyloučila souvislost úmrtí s policejním zákrokem, muž byl zřejmě pod vlivem drog. Na místo se sjíždějí lidé i z jiných měst, zjistil na místě fotoreportér ČTK. V sobotu na místě chystají protest. Policie zatím nemá důvod k tomu, aby místo monitorovala. ČTK to dnes řekl její mluvčí Daniel Vítek. Lékař už dříve uvedl, že příčinou smrti zřejmě bylo předávkování drogami.

Na sociálních sítích se objevilo amatérské video z policejního zásahu. Je z něj patrné, že se muž vzpíral a křičel a policisté proti němu použili donucovací prostředky. Podle serveru Romea.cz zasahující policista několik minut klečel zadrženému Romovi na krku. Případ se dál prověřuje. Jeden z přítomných David Mezej uvedl, že z videa je podle jeho názoru patrné, že dotyčný chrčel, křičel a dusil se. "Viděli jsme i ten konec, kdy (policejní) příslušník viděl, že nejeví nějaké známky života, že byl už znehybnělý, tak ho začal kontrolovat a koleno z krku mu sundal," řekl Mezej s tím, že podle něj byl příčinou úmrtí právě zásah policistů.

Policie ve svém pondělním prohlášení uvedla, že policisté v sobotu odpoledne zasahovali v Teplicích kvůli potyčce dvou mužů. Zveřejnili také video, kde muži poškozují cizí auta. Když na místo přijela policejní hlídka, ležel jeden z nich na zemi a byl zraněný. Muž byl poté agresivní a jednoho ze zasahujících policistů pokousal. Policisté použili donucovací prostředky a podle mluvčího přivolali k muži sanitku. "V sanitce následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce," uvedl v pondělí Vítek.