Na mistrovství světa pojede třináct českých sjezdařů

Třináct českých reprezentantů ve sjezdovém lyžování bude startovat na mistrovství světa, které začne o víkendu v italském Bormiu a Santa Caterině. V nominaci alpského úseku lyžařského svazu figuruje pětice žen a osmička mužů. Jasnou jedničkou výpravy by měla být Šárka Záhrobská, která patří do elitní desítky Světového poháru mezi slalomářkami. České ženy nepojedou sjezd, jinak je Záhrobská jako jediná přihlášena na všechny ostatní disciplíny šampionátu. V kombinaci a super-G ji doplní Lucie Hrstková, která pojede i obří slalom stejně jako Petra Zakouřilová a Eva Kurfürstová. Ve slalomu Hrstkovou nahradí žebříčkově lépe postavená Michaela Smutná.

"Největší ambice čekáme samozřejmě od Šárky," řekl ČTK šéftrenér Miloslav Sochor. Úspěchem by podle něj bylo umístění do desátého místa. "Vysoko by se mohly dostat i další slalomářky, třeba Petra Zakouřilová," uvažoval Sochor.

Muži obsadí všechny disciplíny. Kompletní program má v plánu Ondřej Bank, ale otázka je, zda po zranění z posledních týdnů nějaký závod nevynechá. "Úspěchem by bylo, kdyby se mu podařilo být do dvacátého místa v obřím slalomu nebo slalomu. Pak bude v podstatě dobré vše do třicítky," řekl Sochor. Společně s Bankem jsou v nominaci na MS Petr Záhrobský, Filip Trejbal, Martin Vráblík, Kryštof Krýzl a Jan Kopřiva.