Na pobočkách CK Fischer je klid, Fischer Air létá podle plánu

Ani dnes nepřilákaly zprávy o problémech firem Václava Fischera na pobočky jeho cestovní kanceláře větší počet lidí. Lidé se více ptají, ale většinou zájezdy neruší, uvedla pracovnice pobočky na Národní třídě. Všechny tři lety Fischer Air plánované na dnešní ráno odletěly načas a podle České správy letišť nejsou hlášeny žádné změny ani u tří zbývajících spojů.

Během víkendu má Fischer Air vypravit z Prahy celkem 14 letů. Uskuteční se tak šest letů na Mallorcu, dva lety na Krétu a po jednom letu na Gran Canarii, Lanzarote, Fuerteventuru, Menorcu a do Gerony na Costa Brava. Na majetek Fischer Air podaly Komerční banka, České aerolinie a ČSL návrh na exekuci kvůli nesplaceným dluhům a společnost řídí nucený správce. Pojišťovna Allianz zároveň od září vypověděla společnosti povinné pojištění letadel. Bez něho stroje nemohou do vzduchu.

Soud pro Prahu 1 již také schválil exekuci majetku další z firem podnikatele Fischera, a sice Fischer, s.r.o. i exekuci jeho majetku jako fyzické osoby. Majetek Fischer, s.r.o. začal ve čtvrtek sepisovat exekutor, který již podle tisku zabavil sídlo společnosti v centru Prahy, firemní budovu v Ostravě a také Fischerem obývanou vilu v Praze Střešovicích.

Fischer, s.r.o. vlastní spolu s Fischerem 100 procent v největší tuzemské cestovní kanceláři CK Fischer. Té by se ale problémy spřízněných firem neměly týkat. Zastavení chodu cestovní kanceláře, která loni přepravila na dovolenou přes 320.000 lidí, by totiž pro věřitele zřejmě znamenalo konec nadějí na vrácení peněz. Firmy skupiny Václava Fischera dluží věřitelům kolem 470 milionů korun. Problémy chce bývalý senátor Fischer vyřešit vstupem zahraničního investora.