Na pražské Štvanici začal dvoudenní festival RawFest

Festival takzvané rawfood neboli živé stravy, která je ve světě trendem posledních let, začal dnes na pražské Štvanici. Akce zaměřená na přírodní, tepelně ani průmyslově neupravované potraviny, které údajně zpomalují stárnutí, nezatěžují metabolismus a tělo zaplaví energií, trvá dva dny. Příchozím nabízí ochutnávky vyhlášených raw restaurací a nápojů z ovoce, zeleniny, semínek a oříšků, zpracovaných za nízkých teplot, tedy od 42 do 45 stupňů Celsia. Návštěvníci se mohou dozvědět, jak se rawfood připravuje, což předvádějí odborníci na tuto kuchyňskou úpravu v čele s americkou průkopnicí živé stravy Mimi Kirkovou. Program doplní vystoupení světového šampiona ve freestyle parkuru Tima Shieffa, koncerty, divadelní představení a další akce pro rodiny s dětmi.