Na Strakonicku hoří pole a les, oheň zasáhl plochu 150 hektarů

U Bavorova na Strakonicku hoří pole a les na ploše 150 hektarů. Na místě zasahuje několik jednotek hasičů, požár hasí i pomocí vrtulníku. Po 14:00 vyhlásili hasiči třetí stupeň poplachu. Příčina zatím není známá, ale vznikl pravděpodobně od kombajnu, který žnul pole. ČTK to řekla mluvčí jihočeských hasičů Jana Neškodná. Podle prvotních informací nebyl při požáru nikdo zraněn.

Se dvěma požáry polí a lesů bojují hasiči v Plzeňském kraji. U Horního Hradiště nedaleko Manětína na severním Plzeňsku hasí rozsáhlý požár 20 jednotek z Plzeňského a Středočeského kraje, další požár na Domažlicku likviduje zatím devět jednotek, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Podél železniční trati u Starého Města směrem na Moravský Písek opět vzplál travní porost a keře. Vznikl pravděpodobně po průjezdu vlaku, od jehož kol odletěly jiskry. Na místě je jedenáct hasičských jednotek, tedy zhruba 60 hasičů. S likvidací ohně jim pomáhá policejní vrtulník, který na ohniska shazuje vodu z vaku. ČTK to řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Přibližně ve stejných místech se potýkali s obdobným požárem hasiči také v neděli. Plameny zničily několik set metrů čtverečních podél tratě mezi Bzencem na Hodonínsku a Nedakonicemi na Uherskohradišťsku.