Není pizza jako pizza
Kdo by neznal pečenou placku s nejrůznějšími pochutinami na ní! Prostě pizzu. Severoitalské město Vighizzolo d'Este se stalo centrem boje za zachování pravé italské pizzy. Sjelo se tam na osm desítek věhlasných kuchařů a pekařů, aby vytvořili manifest, který do detailu definuje, jak má italský národní pokrm skutečně vypadat. O historii pizzy jsem si ve studiu povídal s kurátorkou pražského Muzea gastronomie Ninou Provaan Smetanovou. Na úvod jsem se zeptal, kde je vlastně pravlast pizzy?
Kdo by neznal pečenou placku s nejrůznějšími pochutinami na ní! Prostě pizzu. Severoitalské město Vighizzolo d'Este se stalo centrem boje za zachování pravé italské pizzy. Sjelo se tam na osm desítek věhlasných kuchařů a pekařů, aby vytvořili manifest, který do detailu definuje, jak má italský národní pokrm skutečně vypadat. O historii pizzy jsem si ve studiu povídal s kurátorkou pražského Muzea gastronomie Ninou Provaan Smetanovou. Na úvod jsem se zeptal, kde je vlastně pravlast pizzy?
Celý příspěvek najdete na adrese: rozhlas.cz/radio_cesko