Sport

Tenistka Karolína Plíšková si v Tchien-ťinu zahraje o třetí titul v sezoně a postupem do finále udělala další krok k účasti na Turnaji mistryň. Nasazená jednička čínského turnaje si v semifinále přesně za hodinu hry poradila 6:2 a 6:1 se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.

Judista David Pulkrábek získal bronzovou medaili na Grand Prix v mexickém Cancúnu. Ve váze do 60 kilogramů prohrál jen v semifinále, v boji o bronz pak porazil světovou pětku Francisca Garrigóse ze Španělska a navázal tak na tři měsíce starý bronz z Grand Prix v Záhřebu. Do světového žebříčku si připíše 350 bodů, důležitých směrem k olympijské kvalifikaci.

Plavkyně Barbora Seemanová získala na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires druhé zlato. Po kraulařské stovce suverénně ovládla i poloviční trať. Desátou medaili české výpravy pak přidala badmintonistka Tereza Švábíková, která v soutěži smíšených mezinárodních družstev pomohla týmu Theta ke třetímu místu. V pátek vybojoval třetí místo ve sprintu kanoista Jiří Minařík.

Čeští fotbalisté prožili vítěznou premiéru pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým, který v září nahradil Karla Jarolíma. Reprezentanti v druhém utkání skupiny B1 Ligy národů vyhráli v derby bývalých federálních partnerů na Slovensku 2:1 a po úvodní prohře s Ukrajinou si připsali do tabulky první tři body. Češi oživili šance na postup do elitní Ligy A, kam projde vítěz tříčlenné skupiny. Naopak poslední tým spadne do Ligy C. Reprezentanti jsou druzí za Ukrajinou, která má šest bodů. Právě na jejím hřišti v Charkově odehraje český celek v úterý další zápas.