Sport

Český útočník David Pastrňák vstřelil v prvním utkání nové sezony NHL dva góly, na další dva přihrál a pomohl Bostonu k výhře na ledě Columbusu 6:3. Dvacetiletý rodák z Havířova byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, v němž jednu asistenci zaznamenal také jeho krajan David Krejčí.

Český basketbalista Tomáš Satoranský pomohl v přípravném utkání na sezonu NBA Washingtonu šesti body k výhře 100:79 nad Philadelphií. Čtyřiadvacetiletý rozehrávač strávil na hřišti rovných dvanáct minut, což je nejméně z jeho dosavadních čtyř startů.

Ve 12. kole hokejové extraligy na sebe dnes narazí poslední dva mistři. V dobré formě hrající Litvínov přivítá obhájce titulu Liberec. Vedoucí Kometa Brno se představí na ledě čtvrtého Chomutova, druhý Třinec nastoupí proti třetí Mladé Boleslavi.

Po reprezentační přestávce pokračuje první fotbalová liga 10. kolem, které dnes otevře předehrávka Bohemians 1905 s Mladou Boleslaví. Středočeši jsou v tabulce druzí o skóre za mistrovskou Plzní a mají šanci ji přeskočit.

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký výborně vstoupil do Katalánské rallye, jedenáctého dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích. S fabií R5 obsadil v úvodní divácké rychlostní zkoušce v Barceloně čtvrté místo, za nejrychlejším Estoncem Ottem Tänakem zaostal na trati 3200 metrů o pět vteřin. Druhý Čech na startu Martin Prokop byl třináctý.

Florbalisté Mladé Boleslavi podlehli v dohrávce 4. kola superligy doma FbŠ Bohemians 5:6 v prodloužení a utrpěli v pátém utkání sezony první ztrátu. Na druhé místě tabulky ztrácejí na vedoucí Vítkovice dva body. Duel hraný od 10:00 a věnovaný školákům přilákal do mladoboleslavské Městské sportovní haly 1017 diváků.