Sport

O mistrovi hokejové extraligy rozhodne až sedmý finálový zápas. Hráči Třince zvítězili v šestém finálovém utkání v Litvínově 6:3 a po druhé výhře za sebou vyrovnali stav série na 3:3. Gól a dvě nahrávky si v dresu vítězů připsal útočník Erik Hrňa. O titulu bude jasno ve čtvrtek, kdy bude mít výhodu domácího prostředí vítěz základní části Třinec.

Čeští hokejisté do 18 let porazili v posledním duelu ve skupině na MS domácí Švýcarsko 5:0. Ve čtvrtfinále se v repríze loňského finále utkají s USA.

Petr Mrázek vychytal své premiérové čisté konto v play off NHL a pomohl Detroitu k výhře nad Tampou Bay 3:0. Český brankář zneškodnil všech 22 střel soupeře, byl vyhlášen první hvězdou utkání a Red Wings se ujali vedení v sérii prvního kola 2:1 na zápasy.

Prvního ročníku Evropských her se v červnu v Baku zúčastní minimálně 130 českých sportovců. Nominaci schválil výkonný výbor Českého olympijského výboru (ČOV), jeho předseda Jiří Kejval může ještě doplnit další účastníky, kteří splní kritéria. Konečná uzávěrka je 30. dubna. Mezi hlavní medailové adepty budou v Ázerbájdžánu patřit například rychlobruslařka Martina Sáblíková v cyklistické časovce a elitní profesionál Zdeněk Štybar, biker Jaroslav Kulhavý, čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba či judista Lukáš Krpálek.

Volejbalisté Liberce zvítězili v třetím utkání finále play off extraligy v Českých Budějovicích 3:0 po setech 25:22, 25:21 a 27:25. V sérii na čtyři výhry vedou 2:1. Další zápas se hraje dnes opět v hale obhájců titulu.

Tenista Lukáš Rosol je v Bukurešti ve čtvrtfinále. Vítěz turnaje z roku 2013 a loňský finalista v 2. kole porazil Srba Dušana Lajoviče 4:6, 6:4 a 6:3. Jiří Veselý rovněž postoupil do čtvrtfinále v Bukurešti. V druhém kole zdolal 6:3, 6:1 Tunisana Malika Džazírího.

Český cyklista Leopold König obsadil čtvrté místo v královské etapě závodu Kolem Trentina a celkově je po dvou dnech třetí. Do čela průběžného pořadí se dnešním vítězstvím posunul lídr Königova týmu Sky Richie Porte z Austrálie.

Prostějovské volejbalistky získaly posedmé v řadě extraligový titul. Finále s Olympem ukončily výhrou v Praze 3:0 na sety a stejným poměrem ovládly celou sérii. V domácí sezoně Hanačky uhájily neporazitelnost.