Blesk v Praze zranil dělníka, hasiči čerpají vodu z parlamentu

Blesk v pátek večer v Praze 8 zranil dělníka. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Po silné bouřce, která se nad hlavním městem přehnala, museli častokrát vyjíždět hasiči. Ještě po 22:00 čerpali vodu ze sklepa Poslanecké sněmovny na Malé Straně.

Zaměstnanec Metrostavu stál podle Bernáška v ulici Na Šutce pod jeřábem, do kterého uhodil blesk. Utrpěl popáleniny, záchranná služba ho převezla na popáleninové centrum vinohradské nemocnice. Podle zpravodajského serveru iDnes se tragédie odehrála před 21:00 na staveništi metra v Ládví. Mnoho práce měli v pátek večer i pražští hasiči. Jejich vyšetřovatel ČTK řekl, že vyjížděli čerpat vodu ze sklepů a přízemních prostor, odstraňovat spadlé větve a utržené části střech. Po 22:00 zasahovali ještě na pěti místech.

Bouřky, silný vítr a místy krupobití zasáhly Česko i ve čtvrtek večer a sobotu ráno. Například v Chebu voda zatopila části ulic a sklepy několika domů. V silném větru na Chebsku popadaly i stromy a v některých obcích byly přerušeny dodávky elektřiny. Na Litoměřicku přinesla bouřka v jedné lokalitě i kroupy o průměru 2,5 centimetru.