Zdravější vánoční kapr
Vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích našli metodu, jak mít kapra s masem tak zdravým, že si prý nezadá s mořskými rybami. Jeho maso obsahuje vyšší množství omega 3 mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu, pozitivně ovlivňují srdeční činnost a mají na lidský organismus další blahodárné účinky. Odborníci vyvinuli krmení, díky kterému má kapr kvalitnější maso. Rádiu Česko to řekl ředitel Výzkumného ústavu rybářského a hydrobiologického Jihočeské univerzity Pavel Kozák.
Vědci z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích našli metodu, jak mít kapra s masem tak zdravým, že si prý nezadá s mořskými rybami. Jeho maso obsahuje vyšší množství omega 3 mastných kyselin, které snižují hladinu cholesterolu, pozitivně ovlivňují srdeční činnost a mají na lidský organismus další blahodárné účinky. Odborníci vyvinuli krmení, díky kterému má kapr kvalitnější maso. Rádiu Česko to řekl ředitel Výzkumného ústavu rybářského a hydrobiologického Jihočeské univerzity Pavel Kozák.
Celý příspěvek najdete na adrese: www.rozhlas.cz/radio_cesko