Startuje soutěž Český Honza pro děti zahraničních Čechů

Startuje soutěž Český Honza pro děti zahraničních Čechů

České školy bez hranic vyhlásily druhý ročník soutěže nazvané Český Honza. Mohou se jí účastnit talentované české děti, které trvale žijí v zahraničí. Tématem letošního ročníku jsou nejhezčí prázdniny v České republice. Děti mohou také napsat, namalovat nebo jinak zachytit, jak by si je představovaly.

Soutěž je určena dětem ve věku od šesti do osmnácti let, které rády píší, malují nebo vynikají v dalších oborech. Především je ale chce podporovat v tom, aby užívaly svůj mateřský jazyk tvořivě, přirozeně a s radostí a stejně tak dokázaly prostřednictvím výtvarných děl vyjádřit svůj vztah k Čechám.

Ceny Českého Honzy se přitom udělují ve třech kategoriích: za písemný projev, za výtvarné dílo a za Osobnost Českého Honzy. Podrobný popis jednotlivých kategorií i další informace o Českém Honzovi jsou na ceskyhonza.com.

Příspěvky musí být odevzdány nejpozději do 30. dubna 2014. Slavnostní vyhlášení proběhne v létě v rámci konference Českých škol bez hranic, která se koná každoročně v Praze ve spolupráci s MZV ČR. Ceny budou předány za účasti zmocněnce pro krajanské záležitosti pana Karla Kühnla a členů poroty. Výherci obdrží věčnou výhru v podobě české knihy.