Čeští krajané v Bruselu jsou po explozích v pořádku

Belgie ve středu uctila oběti úterních bruselských útoků minutou ticha

Redakci Radia Praha se přihlásila paní Olga Schmalzried –Podzimková, předsedkyně českého krajanského spolku Beseda v Bruselu, s dobrou zprávou. Všichni čeští krajané jsou po úterních teroristických útocích na bruselském letišti a v metru v pořádku.

Svět je bohužel plný ničivých zbraní a nenávisti, píše paní Olga Schmalzried, a odnáší to nevinní lidé. Zvykli jsme si žít bez starosti o bezpečnost, otevřeli hranice, což je skvělá věc, když po světě cestují poctiví a slušní lidé za poznáním, studiem a prací, ale bohužel stačí pár neřádů a je po klidu. Snad se všechno zase uklidní, opatrní musíme být dnes všichni všude. Kéž vás nikdy nic zlého nepotká!!!

Posledním letadlem z Prahy, které v úterý přistálo na letišti v Bruselu, přiletěl i další zahraniční Čech Jan Soukup. Popsal své zkušenosti po přistání. Na letišti byl neuvěřitelný chaos, nikdo nevěděl, co má dělat. „Nejdřív nás nahnali do hangáru kousek od budovy, kde došlo k výbuchu. Chci ocenit české velvyslanectví v Bruselu. Měli seznamy cestujících a odvezli nás z letiště, kam kdo potřeboval. Takový přístup mne překvapil, bylo to skvělé.“