Odbory vedou desítky soudních sporů kvůli šikaně zaměstnanců

Odbory vedou desítky soudních sporů na ochranu práv zaměstnanců. Před soudem končí desetina případů šikany pracovníků, 90 procent sporů se vyřeší dohodou ještě před zahájením procesu. Novinářům to řekl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch. Dodal, že mnozí další si na šikanu ze strachu o místo raději ani nestěžují. Nejčastěji se lidé soudí kvůli nevyplácení mezd, neplatným výpovědím či ušlému platu. Pokud se zaměstnavatelé chtějí nepohodlného pracovníka zbavit, přetěžují ho, vyvíjejí na něj tlak, neustále ho kontrolují a čekají, až udělá chybu. Někteří zaměstnanci jsou naopak odsunuti, nedostávají žádnou práci a bývají ponižováni.

I když se podle Štěcha právní předpisy zlepšují, šikany v zaměstnání přibývá. Zatímco v minulosti předpisy nedodržovali zvláště čeští manažeři a zahraniční se k pracovníkům chovali korektně, v posledních letech se rozdíl vytratil. Některé firmy a instituce brání i vzniku a činnosti odborů. Štěch se zmínil zvláště o obchodních řetězcích. "Mohu jmenovat Carrefour či Interspar. Přicházejí za námi lidé, kteří hovoří i o fyzickém napadání. Nebojíme se to svědecky dokázat," dodal.

Mluvčí společnosti Carrefour Jana Havlíčková výroky Štěcha označila za lež. "V prodejnách, jejichž zaměstnanci projevili zájem mít odbory, odbory samozřejmě fungují. Jedná se o většinu našich prodejen. Máme řádně projednanou a podepsanou kolektivní smlouvu," řekla ČTK Havlíčková. Proti výrokům Štěcha se ohradil také jednatel společnosti Spar Česká obchodní společnost Martin Hruška. V českých prodejnách Interspar podle něj zhruba šest let fungují tři základní odborové organizace.