Ostrava se pokusí ukončit krizi na hřišti rozjeté Slavie

Televizní dohrávka Slavie Praha proti Baníku Ostrava završí v pondělí první polovinu fotbalové ligy. Pražané touží i proti úřadujícímu mistrovi navázat na vítěznou sérii, která již trvá tři zápasy. Ostrava má opačné starosti, protože nevyhrála už sedm kol a na první úspěch zatím marně čeká i nový trenér Jozef Jarabinský.

"V lize může porazit každý každého, nedívám se na to, jestli je soupeř v tabulce nahoře, nebo dole," řekl trenér Slavie Josef Csaplár. S uspokojením konstatoval, že jeho svěřenci nastoupili cestu vzhůru tabulkou. "Konečně se nám začalo dařit a dokážeme hru zúročit i výsledkově. Mužstvo se zápas od zápasu víc sehrává, což vede i k větší produktivitě útoku," vrátil se k předchozím třem vítězným zápasům. Trápení soupeře jej prý neopravňuje k malému respektu vůči soupeři. "Bylo by hloupé myslet na to, že Baník dlouho nevyhrál. Chceme se dotáhnout co nejvíce ke špičce tabulky a zůstaneme u naší kombinační a agresivní hry," řekl Csaplár, který až na zraněného obránce Doška a rekonvalescenta Kolouška má k dispozici kompletní kádr.

Ostrava prochází krizí. V tabulce je s osmnácti body na sedmé příčce a na vítězství česká již sedm kol, naposledy remizovala s Drnovicemi 2:2. Baník krvácí hlavně v obraně, na níž kouč Jarabinský vytrvale, leč neúspěšně pracuje. "Bude to znovu o tom, jestli zápas zvládneme bez chyb v defenzivní činnosti. To je náš nejbolestivější problém, Slavia je teď navíc při střelecké chuti," řekl Jarabinský.

Nedělní výsledky 1. ligy: Jablonec - Brno 2:0 (1:0), Drnovice - Olomouc 0:0, Blšany - Příbram 3:2 (2:1). Tabulku vede Sparta - 36 bodů, druhé Teplice mají 30 bodů, třetí Liberec 28 bodů.