Pivovary ze skupiny Drinks Union letos zvýší export o 30 procent

Pivovary z ústecké skupiny Drinks Union vyvezou letos zhruba čtvrtinu produkce do zahraničí. Export společnost meziročně zvýší o 30 procent na 235.000 hektolitrů piva. Do ciziny vyváží skupina zejména stěžejní značku Zlatopramen z pivovaru v Krásném Březně v Ústí nad Labem. Posílit chce firma prodej v příštím roce v Česku i za hranicemi. "V tuzemsku je však trh naplněn, venku je ještě prostor pro celkový růst českého pivovarnictví," řekl ČTK zástupce firmy Josef Vejlupek.

Skupina Drinks Union, do níž patří pivovary v Krásném a Velkém Březně, Lounech a Kutné Hoře, letos vyrobí celkem 945.000 hektolitrů piva. Loni pivovary sdružené ve společnosti uvařily a prodaly 887.000 hektolitrů piva. Export směřuje zejména na německý trh. Skupina dodává své značky také do Švédska, Španělska, Francie a letos nově také do Polska. Pivo z Drinks Unionu pijí i lidé v Africe, konkrétně v Libérii.

Výrobce piva ze severu Čech je mezi tuzemskými pivovary na čtvrté pozici. Před ním jsou Plzeňský Prazdroj, Staropramen a Budějovický Budvar. Tržní podíl Drinks Union je v tuzemsku přes pět procent.