Plavkyně Seemanová byla na MS pátá na dvoustovce, vylepšila český rekord

Kraulařka Barbora Seemanová obsadila na mistrovství světa v krátkém bazénu pátou příčku na dvoustovce. Dvaadvacetiletá plavkyně, která jako jediná z české výpravy postoupila na šampionátu v Melbourne do individuálního finále, vylepšila vlastní národní rekord o více než půlsekundu na 1:52,66. Od medaile ji dělilo 38 setin.

Ve vyrovnaném průběhu držela krok s nejlepšími a v polovině závodu byla třetí, ale nakonec dohmátla jako pátá. Pro šestou ženu olympijských her v Tokiu je to nejlepší výsledek na MS v krátkém bazénu. V roce 2018 byla na této akci šestá na stovce a osmá na dvojnásobné trati. Loni obsadila na dvoustovce deváté místo těsně před tím, než kvůli problémům se zády a dýcháním ze šampionátu v Abú Zabí předčasně odjela.

Titul obhájila světová rekordmanka Siobhán Bernadette Haugheyová. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia časem 1:51,65 porazila o 59 setin Kanaďanku Rebeccu Smithovou. Bronz získala Nizozemka Marit Steenbergenová (1:52,28).

Vedle úspěchu Seemanové mělo české plavání v Melbourne dvakrát zastoupení ve finále polohových štafet. Mužská ve složení Tomáš Franta, Matěj Zábojník, Jan Šefl a Daniel Gracík skončila v závodě na 4x100 metrů osmá v čase 3:26,37. Byla o devatenáct setin pomalejší než v dopolední rozplavbě.