Po celku Andorry deklasovali čeští fotbalisté také Makedonii

Během deseti minut nastříleli čeští fotbalisty čtyři branky do makedonské sítě a otočili tak průběh kvalifikačního zápasu na Mistrovství světa v kopané, který se pro ně dlouho nevyvíjel příznivě. Češi v Teplicích získali další vysokou výhru 6:1, Jan Koller si připsal první reprezentační hattrick.

Zpočátku zápas na velké trápení nevypadal. Po deseti minutách se začal rozjíždět kolotoč rychlých přihrávek kolem makedonské šestnáctky a Koller s Barošem v krátké době spálili dvě slibné šance. Jenže první pořádný výpad na českou polovinu skončil míčem v Čechově síti. Tříčlenná obrana s novým vůdcem Hübschmanem nedokázala pokrýt Popovovu přihrávku před branku, kde Panděv po dvou gólech v Arménii znovu prokázal obdivuhodnou střeleckou mušku.

Čechy to nezaskočilo a rychle se pustili do ofenzivy, kterou by rychle odčinili úvodní zaváhání. Ještě více vysunuli trojčlenný presink, který sice dělal Makedoncům problémy, ale domácí muška byla naprosto vychýlená. Šancí na zvrat byla celá řada, jenže co nevychytal skvělý gólman Madzovski, to spálili nedůrazní útočníci. Obrat v zápase přišel před přestávkou a řídil ho Tomáš Rosický, který byl u všech čtyř branek, které český tým nastřílel během deseti minut. Nejprve v 42. minutě rozehrál trestný kop, který Koller jen lehce lízl hlavou a bylo vyrovnáno. Druhý gól přišel už v nastaveném čase: Baroš po Rosického uličce přehodil brankáře a do kabin se odcházelo za stavu 2:1. Gól byl sice nejprve připsán rovněž Kollerovi, nakonec se ho ale přece jen dočkal liverpoolský útočník. Rekordman v počtu reprezentačních branek přesto nakonec svůj hattrick rychle zkompletoval. Podruhé se Koller trefil v 49. minutě, kdy ho po Rosického dalším pasu našel Baroš před odkrytou brankou, a na 4:1 zvýšil v 52. minutě, kdy do sítě usměrnil Rosického roh. Tato trefa znamenala nejen jeho hattrick, ale současně završila první stovku českých branek nastřílených pod trenérem Karlem Brücknerem.

Už o přestávce se kouč vrátil ke hře na čtyři obránce, ale po čtvrtém gólu už česká defenziva tolik práce neměla. O výsledku bylo rozhodnuto a fotbalisté se snažili pobavit skvělé teplické publikum. Další možnost měl i Koller, ale branky se dočkal nakonec jeho klubový spoluhráč Rosický, který proměnil v 73. minutě penaltu po faulu na Poláka.

Za rozhodnutého stavu poslal Brückner na trávník i premianta Lukáše Zelenku a právě u něho začala akce před posledním gólem zápasu, který zakončil druhou trefou v utkání Baroš. Zápas skončil za obrovských ovací, Češi v posledních dvou utkáních nastříleli svým soupeřům čtrnáct branek a dál míří jistým krokem za postupem na fotbalový festival, který začne přesně za rok v Německu.