Po sečtení 80 procent okrsků vítězí ODS v téměř všech krajích

V krajských volbách vítězí podle průběžných výsledků opoziční ODS. Po sečtení téměř 80 procent okrsků vedou občanští demokraté ve 12 ze 13 krajů, pouze v Jihomoravském kraji svádí těsný souboj s lidovci. Volební účast se pohybuje kolem 29 procent.

V Královéhradeckém kraji vede ODS s téměř 40 procenty hlasů před KSČM se ziskem téměř 17 procent a ČSSD s téměř 12 procenty hlasů. V Pardubickém kraji vítězí ODS se ziskem zhruba třetiny hlasů, druhá Koalice pro Pardubický kraj obdržela téměř 24 procent hlasů a třetí KSČM skoro 19 procent.

Na Vysočině mají první občanští demokraté zhruba 29 procent hlasů, zisk druhých komunistů a třetích lidovců se pohybuje kolem 21 procent. V Olomouckém kraji vede ODS se ziskem téměř 29 procent před KSČM s 23 procenty, o třetí místo soupeří sociální demokraté a lidovci. V Moravskoslezském kraji se zisk vedoucích občanských demokratů pohybuje kolem 38 procent, druzí komunisté mají 23 procent a třetí ČSSD téměř 16 procent hlasů.

V Jihomoravském kraji těsně vedou lidovci s 26 procenty hlasů. Za nimi jsou s téměř stejným skóre občanští demokraté. Třetí komunisté mají 19 procent. Ve Zlínském kraji jsou v čele občanští demokraté s 30 procenty hlasů před lidovci s 23 procenty a komunisty s 15 procenty.

V Jihočeském kraji vítězí jasně ODS s 44 procenty. Za ní jsou komunisté s 20 procenty a ČSSD s 13 procenty. V Plzeňském kraji vede ODS s 41 procenty před KSČM s 21 procenty a ČSSD s 15 procenty.

Ve Středočeském kraji vede ODS s téměř 44 procenty hlasů před KSČM s téměř 20 procenty, následuje je ČSSD, která zatím dostala 17 procent hlasů.

V Karlovarském kraji také vede ODS, která zatím obdržela 39 procent hlasů, za ní se umístila KSČM s 25 procenty hlasů, na třetím místě je ČSSD se 16 procenty. Na Ústecku po sečtení tří čtvrtin hlasů vede ODS s 39 procenty před KSČM s 25 procent hlasů, následovanou ČSSD, která zatím dostala 15 procent hlasů.

I v Libereckém kraji, kde byly sečteny dvě třetiny hlasů, zatím vítězí občanští demokraté s 37 procenty před KSČM se 17 procent hlasů a Stranou pro otevřenou společnost s necelými 11 procenty odevzdaných lístků.