Potrestat bez důkazů je obrovský precedens, řekl Trpišovský o Kúdelovi

Když se trenér fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský dozvěděl, že obránce Ondřej Kúdela dostal za rasistickou urážku Glena Kamary v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow proti Rangers trest na 10 utkání, myslel si, že jde o vtip. Kouč Pražanů označil za neuvěřitelný šok a precedens, že disciplinární komise UEFA zastavila českému obránci činnost na tolik zápasů, i když podle něj neměla důkaz. Naprosto pak nechápe, že domácí hráči za brutální zákroky a napadení dostali ani ne poloviční tresty.

"Jednomu našemu hráči prokopli lebku a jejich hráč dostal čtyři zápasy. Jeden nás napadl pěstmi a ten dostal tři zápasy. Šlápnutí a kopnutí do našeho ležícího hráče nebylo potrestané. A náš hráč dostal nejvyšší trest. Pro mě dostat 10 zápasů bez důkazů v porovnání s tím, co se tam dělo, je šok," řekl Trpišovský v České televizi.

Kúdelu potrestala komise desetizápasovým distancem, byť Slavia v minulém týdnu uvedla, že vyšetřovatel, který se událostmi v Glasgow zabýval, důkaz nenašel. Kamara českého hráče obvinil z rasistické urážky krátce před koncem březnového utkání, v němž Rangers prohráli 0:2 a viditelně neunesli vyřazení. Slávistický zadák přiznal, že soupeře počastoval nevybíravě, ale nařčení z rasismu doteď popírá.