Praha má písečnou pláž

Pražská písečná pláž
0:00
/
0:00

Od konce června je v Praze otevřena první pražská písečná pláž. Tradici pláže na břehu Vltavy zavedli organizátoři už v loňském roce, který byl tehdy označen za nultý Jak se pláž oproti minulému ročníku změnila a jaké možnosti odpočinku nabízí, vám poví Naďa Reviláková.

První pražská písečná pláž
Letos už podruhé můžete najít v Praze na smíchovské straně Vltavy hned vedle botelu Admirál První pražskou písečnou pláž. Zatímco loňský rok byl spíše zkušební a pláž organizátoři otevřeli až začátkem srpna, letos byl provoz zahájen 30. června. Pláž by měla fungovat přes celé prázdniny a v případě hezkého počasí až do září. Pojme najednou až 800 lidí.

"No určitě je to vynikající nápad. Aspoň mají lidi kam chodit."

"Asi tady bude tlačenice, když bude opravdu hezky, protože je to tady taková mimořádná událost. "

"Jo, hezký. Škoda že ta Vltava není čistá."

Organizátoři koupání ve Vltavě sice nedoporučují, ale na pláži je umístěn bazén, který se letos, podobně jako celá pláž, rozrostl do délky i do šířky.

"V loňském roce jsme instalovali technologii bazénu, která nám umožnila se koupat, ale v omezené míře, v tom letošním ročníku máme k dispozici největší mobilní bazén v České republice, který je 15 metrů dlouhý. Měli bychom tím dosáhnout regulérního písčitého koupaliště uprostřed města. Mohu už dnes potvrdit, že v příštím roce bychom měli realizovat ještě větší bazén, než je tento obří mobilní, na hladině Vltavy."

Říká provozovatel pláže Vojtěch Hlaváček. Kromě koupání a slunění mohou návštěvníci využít i nabídku různých sportovních aktivit zahrát si plážový volej bal, badminton, kuželky nebo petanqu, popřípadě si vyzkoušet horolezeckou stěnu. K dispozici je kluziště s umělohmotným povrchem umístěné na horní části pláže. Součástí bude letos také plovárna ve stylu 20. let.

Pražská písečná pláž
"Dřevěná mobilní budova bude imitovat z části podobu lodě a poskytne ve svých útrobách zázemí pro koktejlový bar, restauraci, sociální zázemí, bude obsahovat i opalovací mola, zahrádku a horní pochozí palubu."

Kromě restaurace a baru, které jsou otevřeny po celý den, zde budou probíhat nejrůznější akce.

"Je nachystána řada koncertů, řada "dýdžejskejch" akcí nebo tanečních večerů. Tomu budou předcházet i aktivity pro děti přes den, kdy tady budou programy jako jsou "Jahodové dny."

Pražská pláž je otevřena každý den od půl desáté dopoledne do desíti večer. Vstupné je pro dospělé 59 korun, pro studenty 39, pro děti a důchodce 29 a děti do tří let mají vstup zdarma.