Přehled tisku

Plavecký stadion v Podolí

Plavecký stadion v Praze Podolí má problém s prostitucí. Potvrzují to dlouhodobá pozorování plavčíků a ostrahy stadionu. Tématem se zabývá Mladá fronta DNES. Nezletilí prostituti v šatnách loví pedofily a odcházejí s nimi i do blízkého botelu. Problémy s prostitucí má podolský stadion tradičně. Policie podle ředitele čtvrtého pražského obvodu situaci zatím sleduje.

Základna Spojených Států může být v bývalých raketových základnách u Dobříše nebo Rosic u Brna. Uvádí to Mladá Fronta Dnes. NATO hledá místo pro antirakety, které jsou schopné zničit balistické střely s jadernými nebo chemickými hlavicemi. Kromě Česka USA prověřují i další země. Pokud by analýzy potvrdily, že Česko je ideálním místem, odkud je možné balistické rakety sestřelit, pak by s umístěním raket na naše území musela souhlasit vláda i parlament. Modernizaci dnes opuštěných základen by hradilo NATO. Píš MF Dnes.


Šéf jihomoravské ODS Milan Venclík byl už podruhé obviněn ze zpronevěry sponzorského daru. Hospodářské noviny citují podnikatele Martina Budíka. Ten měl dát loni v dubnu Venclíkovi 25 tisíc korun. Darovací smlouvu však nedostal. Předání obálky měl vidět i svědek. Obviněný Milan Venclík je vlivným krajským radním a členem výkonné rady ODS. Odmítá, že by dar převzal a tvrdí, že muže nezná a chce podat trestní oznámení pro pomluvu a vydírání. Příběh se velmi podobá tomu, kdy ze zpronevěry obvinil Venclíka Miroslav Balák. Ten měl předat větší finanční obnos - 200 tisíc korun. Za dar ODS měl mít přístup k zajímavým zakázkám. Případ řeší policie, informuje deník.


Plavecký stadion v Podolí
Plavecký stadion v Praze Podolí má problém s prostitucí. Potvrzují to dlouhodobá pozorování plavčíků a ostrahy stadionu. Tématem se zabývá Mladá fronta DNES. Nezletilí prostituti v šatnách loví pedofily a odcházejí s nimi i do blízkého botelu. Problémy s prostitucí má podolský stadion tradičně. Policie podle ředitele čtvrtého pražského obvodu situaci zatím sleduje. Na dětskou prostituci ale nejsou příliš zaměřeni, protože není až tak aktuální. Odborníci varují, že dětských prostitutů přibývá a navíc klesá jejich věk. Děti, které nabízejí sex, mají v průměru kolem 17 let. Začínají ale také třeba ve třinácti. S profesí končí kolem dvacítky. Děti z ulice nejvíc ohrožuje AIDS, žloutenka a drogy. Tento týden se vláda rozhodla zapojit do boje proti zneužívání dětí i nestátní sektor. Rozšířila tak možnosti, jak dětem pomoci. Dosud se je totiž stát snažil z ulice pouze vytlačit. Prostituti se rozšířili do všech možných koutů Prahy. Píše deník.


Výdajům státního rozpočtu na příští rok bezkonkurenčně vévodí ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Dočteme se v Lidových novinách. Přes jeho resort půjde 37 procent všech plánovaných rozpočtových výdajů. Předběžný rámec rozpočtu ve středu schválila vláda. Na správu důchodů, sociálních dávek či chod úřadů práce a samotného ministerstva půjde ze státní kasy zhruba 336 miliard korun, což je o 52,5 miliardy více než v letošním roce. A to ještě Škromach neprosadil všechny své požadavky. Více peněz než letos získá ze státní kasy celkem devět resortů z patnácti. Přesto je většina ministerstev s navrženým rozpočtem nespokojená. I přes navýšení rozpočtu o osm miliard se nedostává peněz například ministerstvu zemědělství. Požaduje navíc dalších 14 miliard, které odcházející vláda zamítla. Stoprocentně spokojen není ani Škromach, který musí zmrazit výši životního minima, od nějž se odvíjejí sociální dávky. Škromach přitom ve vládě prosadil většinu svých požadavků. O konečné podobě rozpočtu bude rozhodovat až nová vláda. "Přerozdělování výdajů státního rozpočtu na příští rok ještě není uzavřeno," sdělil Lidovým novinámŠkromach s tím, že změny budou řádově ve stovkách milionů.