Přerovské výstaviště provoněly guláše všech možných druhů

V obrovskou polní kuchyni se proměnilo přerovské výstaviště. V desítkách kotlících bublaly guláše všeho druhu, jejichž vůně přilákala do areálu davy lidí. Své umění do Přerova přijely poměřit tři desítky kuchařských týmů z Česka i zahraničí. Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů má ve městě tradici, letos se konalo poosmé. K nejoriginálnějším bezesporu patřil stánek s názvem Asi jinej gang, co?, který nabízel lidem Motorkářský guláš. "Chystáme ho z divočáka odchyceného v Potštátských lesích, bude na panských hřibech. Motorkáři to mají rádi," řekl s úsměvem ČTK kuchař Jan Jakeš z Přerova. Lidé však mohli ochutnat i Schwarzenberský hlubocký kančí guláš na syrovinkách. Vegetariány potěšil i ovocný guláš uvařený z plodů ovocných sadů na Žernavé, ve kterém nechyběly mirabelky, hrušky, jablka a ořechy.