Průzkum: Volby by v září vyhrálo ANO, TOP 09 by se do Sněmovny nedostala

Volby by podle zářijového modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyhrálo hnutí ANO s 29,5 procenta hlasů. Proti minulému průzkumu agentury si ale mírně pohoršilo, stejně jako ODS na druhém místě. TOP 09 by se do Sněmovny nedostala, naopak nad hranici pěti procent nutnou pro vstup by se znovu dostali lidovci. Na průzkum z druhé poloviny září odpovídalo zhruba tisíc respondentů.

Nad pět procent by se v září dostalo pět politických stran a hnutí. Na třetím místě za ANO a ODS s 18 procenty byl byla SPD s 11,5 procenta, následovaná Piráty s devíti procenty a STAN se 7,5 procenta. Pod hranicí vstupu do Sněmovny by zůstaly se čtyřmi procenty TOP 09 a Přísaha, s 2,5 procenta sociální demokracie a shodně se dvěma procenty KSČM a Zelení.

Pokud by strany kandidovaly ve stejných koalicích jako v loňských sněmovních volbách, zvítězilo by hnutí ANO s 31,5 procenta hlasů. Koalice Spolu tvořená ODS, TOP 09 a KDU-ČSL by získala o tři procentní body méně než ANO. Shodně 12 procent hlasů by získala SPD a koalice Pirátů a STAN.