První odvolaný trenér v nejvyšší fotbalové lize

Pavel Tobiáš je prvním propuštěným trenérem v novém ročníku první fotbalové ligy. Sportovní ředitel Dynama České Budějovice Milan Čadek v pondělí řekl ČTK, že vedení po prohraném sobotním utkání s Jabloncem odvolalo trenéra i jeho asistenta Daniela Drahokoupila. Nástupce bude představen do konce týdne, ve středečním pohárovém utkání v Prachaticích mužstvo pravděpodobně povede trenér brankářů Pavol Švantner.

Tobiáš převzal tým v březnu 2002 a přivedl ho do první ligy. V minulé sezoně obsadili jeho svěřenci osmé místo, což byl nejlepší výsledek od roku 1997. Start do nové sezony však Dynamu nevyšel, po osmi kolech má na kontě jen jedinou výhru a v tabulce mu patří čtrnácté místo. Pro Tobiáše to není první odchod v rozjeté sezoně, stejně předčasem skončil ve Slavii a v Brně.

O jménech jeho nástupců se zatím pouze spekuluje. Podle zákulisních náznaků budou chtít funkcionáři sáhnout po některém z trenérů, kteří mají k Českým Budějovicím blízko. Nejčastěji se hovoří o Jiřím Kotrbovi, který klub už v minulosti vedl a bydlí nedaleko, na Hluboké. Od březnového propuštění ze Sparty je bez angažmá, během Eura pracoval jako spolukomentátor České televize. Na Hluboké bydlí i další možný kandidát František Cipro, který momentálně trénuje jeden menší klubu na česko-rakouské hranici. Ve hře by mohl být i Jindřich Dejmal, který českobudějovické prostředí z minulosti dobře zná. V současné době trénuje v divizním Chebu.