Referendum smazalo rozdíly mezi městem a venkovem, mezi muži a ženami

Nejmenší účast v českém referendu byla v obci Měkynec na Strakonicku, kde se z 24 oprávněných voličů dostavili k urnám pouze tři, což činilo 12,5 procenta. Jen tři obce se mohou pyšnit stoprocentní volební účastí: Chlistov na Klatovsku, Zadní Vydří na Jihlavsku a Čilá na Rokycansku. Nejvyšší účast - 59,39 procenta - byla v Královéhradeckém kraji, nejnižší v Moravskoslezském kraji - 49,57 procenta voličů. Pouze v tomto kraji přišla k plebiscitu méně než polovina oprávněných voličů.

Největší podporu získalo přičlenění k EU ve Zlínském kraji, kde ANO na hlasovacím lístku zaškrtlo 80,47 procenta voličů. Nejméně přívrženců bylo v porovnání s ostatními regiony v Libereckém kraji - 73,82 procenta voličů. Jedinou obcí, kde všichni vstup podpořili, byly Dolní Těšice na Přerovsku; přičlenění k EU zde schválilo všech 24 hlasujících. Nejvíc hlasů proti vstupu napočítali volební komisaři v Županovicích na Jindřichohradecku. Členství v unii zde odmítlo 15 z 20 voličů, tedy 75 procent.

Mezi různými sociálními skupinami voličů se podle průzkumu, který pro Českou televizi provedla společnost SC&C, neobjevily výrazné rozdíly. Pro členství hlasovaly shodně 78 procent mužů i žen. Vyrovnaný je i podíl příznivců integrace v různých věkových kategoriích. Největší podporu jí nečekaně vyslovili voliči nejstarší věkové kategorie, pro hlasovalo 81 procent voličů starších 60 let. Podpora ostatních voličů zaostávala jen o několik procent.

Nejsilnější podpora vstupu do EU z hlediska stranických sympatií byla mezi příznivci Unie svobody-DEU. Pro se podle SC&C z nich vyslovilo 90 procent. Naopak proti integraci byli nejčastěji voliči komunistů: pro jich hlasovalo jen 40 procent.

Nejsilnější podpory se vstupu do EU dostalo od vysokoškolsky vzdělaných voličů: ano mu řeklo 83 procent z nich. Naopak nejmenší podporu integraci vyslovovali lidé s výučním listem: pro jich hlasovalo 74 procent, o procento vyšší byla podpora voličů se základním vzděláním. Velké rozdíly nebyly ani mezi voliči z města a venkova. Pro vstup se vyslovilo 79 procent městských a 77 procent venkovských voličů.