Režisér Šimon Holý natáčí ve Šluknovském výběžku film Chica Checa

Kulisy k filmu z dílny Šimona Holého poskytne také Šluknovský výběžek. Hlavních rolí ve snímku Chica Checa se ujali Pavla Tomicová a Jan Cina, jako matka a syn spolu zdolají několik životních překážek.

"Chica Checa je film o Zdeně, o ženě, která hledá, co dělat ve druhé polovině jejího života. Rozpadá se jí dům, maminka je v LDN a syn je v zahraničí a vesnice má jasný názor na to, co by měla se svým životem dělat," řekl dnes novinářům Holý. Doplnil, že její budoucnost možná bude jiná, než hrdinka očekávala. Název filmu je spojený s profesí jejího syna Lukáše, který ve Francii nepracuje jako bankéř, jak tvrdí. Jeho opravdová profese je podle Holého jedním z překvapení pro diváky.

Herce i režiséra severní cíp Ústeckého kraje okouzlil. Tomicová uvedla, že by si tu klidně pořídila chalupu, Cina ocenil blízkost přírody k centrům obcí. "My jsme byli příjemně překvapení z toho, jak se nám lokace, které máme ve scénáři, různě zjevují, aniž bychom se zas až tak snažili," uvedl Holý. V Ústeckém kraji tráví štáb tři týdny, poté se přesune do Brna a do Francie, část se točí v Plzeňském kraji.