Rozloučení s tragicky zesnulými hokejisty bude na Staroměstském náměstí v neděli od 15:00

Veřejné rozloučení se třemi tragicky zesnulými českými hokejisty z ruského klubu Jaroslavl se uskuteční na Staroměstském náměstí v neděli odpoledne. Jejich těla budou převezena přímo do místa bydliště, v centru Prahy vystavena nebudou. Prezident českého svazu Tomáš Král zároveň ČTK řekl, že pro reprezentanty a mistry světa Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka, kteří přišli o život ve středu odpoledne při letecké nehodě, bude vyslán z Prahy do Moskvy vládní speciál. Informaci ČTK potvrdil i ministr obrany Alexandr Vondra. Těla všech tří českých hokejistů byla po identifikaci z Jaroslavle převezena do Moskvy.

Veřejnost se s hráči bude mít možnost rozloučit v neděli od 15:00 v hokejovém srdci Prahy Staroměstském náměstí, kde hokejisté s fanoušky tradičně slaví své největší úspěchy. Na Staroměstském náměstí bude podle prezidenta českého svazu Tomáše Krále umístěna velkoplošná obrazovka, na níž budou připomenuty slavné okamžiky hokejistů. Následovat budou krátké proslovy a mše, kterou odslouží arcibiskup Dominik Duka. Po státní hymně se budou moct s hokejisty rozloučit i lidé.

První informace získané z černých skříněk havarovaného letadla Jak-42 s týmem hokejistů Lokomotiv Jaroslavl potvrzují vadný chod motorů těsně před okamžikem pádu. Podle agentury Interfax ruští experti vysušili první úseky letových záznamů a zjistili, že záznam palubních operací se zachoval.