Sasko kvůli migraci posílá do pohraničí s Polskem a Českem více policistů

Opatření německé vlády proti nelegální migraci z Polska a Česka nefungují, Sasko proto do pohraničí vyšle více policistů. Dnes to na tiskové konferenci v Drážďanech oznámil zemský ministr vnitra Armin Schuster. Uvedl, že kroky, jejichž součástí budou vedle klasických namátkových policejních kontrol také pátrání policistů v civilu, jsou zaměřeny především proti převaděčům.

Saské ministerstvo vnitra dnes ČTK sdělilo, že policie se zostřenými opatřeními začne ve středu v zemském okrese Zhořelec (Görlitz), který sousedí s Polskem i Českou republikou. Do Zhořelce na úvodní den akce přijede také šéf saské policie Jörg Kubiessa.

"Dohodnutá opatření zatím nebyla přínosná, proto jednáme my," řekl Schuster. Schuster v květnu společně s braniborským kolegou Michaelem Stübgenem vyzvali spolkovou ministryni vnitra Nancy Faeserovou, aby po vzoru kontrol na bavorsko-rakouské hranici obnovila stálou ostrahu pomezí s Českem a Braniborskem. To ale Faeserová odmítla a před týdnem svůj postoj na tiskové konferenci v Berlíně zopakovala.