Silničáři kvůli záplavám uzavřeli D56 z Ostravy do Frýdku-Místku i D55 u Otrokovic

Kvůli záplavám silničáři uzavřeli dálnici D56 z Ostravy do Frýdku-Místku. Uzavřeny jsou také některé cesty v okolí Opavy. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Na několik hodin byl podle informací policie uzavřen také klimkovický tunel na D1 u Ostravy.

D56 uzavřeli silničáři po 15:00 zhruba na 43. kilometru u Ostravy ve směru na Frýdek-Místek kvůli většímu množství vody v obou jízdních pruzích. Mluvčí ŘSD Jan Rýdl uvedl na síti X, že uzavřeli kvůli počasí také silnici I/56 v úseku Ostrava-Hlučín a I/57 v úseku Opava-D1. Asi na tři hodiny byl uzavřen také tunel Klimkovice na D1 po výpadku elektřiny. Kolem 15:00 se ale povedlo dodávky energie obnovit, uvedla policie.

Kvůli zaplavení vodou silničáři uzavřeli dálnici D55 u Otrokovic na Zlínsku ve směru k D1. Voda a spadlé stromy zastavily provoz i na dalších cestách ve Zlínském kraji. Voda zaplavila rovněž železniční trať mezi Valašským Meziříčím a Bystřicí pod Hostýnem. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) a Českých drah. Ve Zlínském kraji podobně jako v dalších regionech v Česku několik dní silně prší. Některé toky v regionu jsou na nejvyšším, třetím stupni povodňové aktivity.

D55 zaplavila podle ŘSD voda po 16:00 zhruba na 33. kilometru mezi Exitem 32 Otrokovice a silnicí I/55. Krajská pobočka ŘSD uvedla na síti X, že hasiči na přibližně 500 metrů dlouhém úseku dálnice odčerpávají vodu a odklízejí nánosy bláta z polí. "Nájezd na dálnici je možný až v Exitech 32 a 30 v Otrokovicích," píše ředitelství.