Slavia nechce v gruzínském pekle ztratit dobře rozehranou partii

V gruzínském pekle chtějí fotbalisté pražské Slavie naplnit svůj sen o postupu do hlavní soutěže Poháru UEFA. Svěřenci trenéra Josefa Csaplára mají před odvetou druhého předkola s Dinamem Tbilisi solidně rozehranou partii: před dvěma týdny doma otočili nepříznivě se vyvíjející utkání a díky výhře 3:1 drží před čtvrteční odvetou nebezpečné Gruzínce v šachu.

Slávisté mají v paměti dobře zafixované vzpomínky na první vzájemné utkání, kdy je Dinamo svým nástupem a nápaditou hrou na Strahově pořádně vystrašilo. Jen čtvrthodinový výpadek ve druhém poločase stál Dinamo lepší výsledek. "Oni fotbal prostě hrát umějí a u nás to jasně ukázali, v odvetě to budeme mít ještě pořádně těžké," uvažoval záložník Karel Piták, který v prvním utkání skvělým výkonem osnoval dokonalý obrat.

Výhrou a dvoubrankovým vedením v "poločase" vzájemného souboje se slávisté nijak neopájejí. Odveta v pověstném kotli stadionu Dinama, kam by mělo přijít přes dvacet tisíc horkokrevných fanoušků, bude pro mladý tým pernou zkouškou. Pražané zůstávají dál při zemi. "Vedeme 3:1, ale pořád to je ošidné a stát se může cokoliv," prohlásil opatrně kouč Josef Csaplár.