Soud uvalil vazbu i na posledního ze čtveřice stíhané kvůli únosu

Ve vazební věznici skončil i poslední ze čtveřice mužů, kteří v noci z 10. na 11. září unesli kvůli pětimilionovému výkupnému pražského podnikatele a jeho tříletou dceru. Policie zatkla osmadvacetiletého Romana Dziwisze poté, co se jí v sobotu dopoledne přihlásil.

Všichni čtyři podezřelí jsou vazebně stíháni za vydírání, zbavení osobní svobody a loupež a hrozí jim až 12 let vězení. Tři z mužů odmítli vypovídat, jeden se podle státního zástupce k trestné činnosti zcela přiznal. Počet obviněných je asi konečný.

Při zadržení prvních tří podezřelých policie zajistila i třímilionovou část výkupného. Po čtvrtém muži pátrala a díky oznámení občanů jej v sobotu sledovala. Dziwisz to zřejmě nervově nevydržel a dostavil se na služebnu. "Měl u sebe pouze 100.000 korun," uvedl žalobce. Zbývající část dvoumilionové sumy prý utratil. Mimo jiné tak, že platil za všechny hosty v restauraci. Policie mu ale příliš nevěří a hodlá si Dziwiszovo vyjádření o útratě vysoké částky ověřit.

Únosci se převlékli za policisty a automobil s podnikatelem zastavili nedaleko Prahy. I s dcerkou ho pak odvezli na Tachovsko a drželi je oba v rekreačním objektu rodičů jednoho z únosců. Oba se dostali na svobodu poté, co otec sehnal a předal únoscům požadované výkupné.