Sport

Tenistka Květa Peschkeová s Američankou českého původu Nicole Melicharovou vyhrály na turnaji v San Jose čtyřhru a získaly čtvrtý společný titul. Nejvýše nasazené hráčky ve finále porazily japonský pár Šuko Aojamaová, Ena Šibaharaová dvakrát 6:4. Dvouhru ovládla nenasazená Číňanka Čeng Saj-saj, která v rozhodujícím utkání zdolala turnajovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska 6:3, 7:6.

Čeští basketbalisté se musejí na zářijovém mistrovství světa v Číně obejít bez pivota Jana Veselého z Fenerbahce Istanbul. Nejužitečnější hráč uplynulé sezony Evropské ligy nestihne šampionát po zranění kolena. Jeden z lídrů týmu trenéra Ronena Ginzburga se po operaci vrátil do hry, ale na květnovém Final Four Evropské ligy si zranění kolena obnovil.

Elitní české plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vynechají po světovém šampionátu také mistrovství Evropy. Účast v Moskvě, kde měly v úterý odehrát první zápas ve skupině, vzdaly kvůli bolavému koleni Slukové. V tiskové zprávě to oznámila agentura Sport Invest. V ženském turnaji tak budou Česko reprezentovat Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou a Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou.

Fotbalisté Sparty porazili ve 4. kole první ligy Příbram 3:0. Letenští si připsali druhou výhru v sezoně a posunuli se na čtvrté místo tabulky s tříbodovou ztrátou na vedoucí Slavii s Plzní. Příbram neporazila Spartu v lize potřinácté za sebou a na kontě má čtyři body.

Fotbalisté pražské Slavie ve 4. kole první ligy v Karviné nečekaně jen remizovali, utkání skončilo bez branek 0:0. Slávisté po předchozích třech výhrách poprvé ztratili body a vedou ligu o skóre před Plzní. Slezané po třech porážkách získali první bod.

Fotbalisté Slavie si v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů zahrají o postup do skupiny s vítězem duelu 3. předkola mezi Kluží a Celticem Glasgow.

Jakub Kornfeil obsadil ve Velké ceně České republiky silničních motocyklů v třídě Moto3 na Masarykově okruhu deváté místo. Jeho týmový kolega Filip Salač upadl hned při výjezdu z první zatáčky a závod nedokončil. Karel Abraham na body v MotoGP nedosáhl, při suverénním vítězství Španěla Marca Márqueze byl devatenáctý. Návštěvnost letošní motocyklové Grand Prix Brno byla 186.793 diváků, tedy skoro stejně jako loni, kdy jich na Masarykův okruhu přišlo přes 187 tisíc

Motokrosař Petr Polák zajel v dnešní Velké ceně Belgie v Lommelu svůj dosud nejlepší výsledek v mistrovství světa. V první jízdě třídy MX2 byl osmnáctý a získal tři body.