Sport

Tenistka Lucie Šafářová ztratila ve Wimbledonu dobře rozehraný zápas s Američankou Shelby Rogersovou, které podlehla 7:6, 4:6 a 3:6. I Karolína Plíšková prohrála na trávě ve Wimbledonu již ve 2. kole. Turnajová trojka v All England Clubu podlehla slovenské tenistce Magdaléně Rybárikové 6:3, 5:7 a 2:6. Jako jediný z českých hráčů zatím postoupil do 3. kola Tomáš Berdych, který si s Američanem Ryanem Harrisonem poradil 6:4, 6:3, 6:7 a 6:3.

Druhé místo obsadila oštěpařka Barbora Špotáková na mítinku Diamantové ligy v Lausanne. O vítězství přišla v poslední sérii, kdy ji přehodila Chorvatka Sara Kolaková. Olympijská šampionka z Ria de Janeiro na závěr soutěže předvedla národní rekord i rekord mítinku 68,43 metru. Koulař Tomáš Staněk skončil na mítinku Diamantové ligy třetí výkonem 21,36 m. Zuzana Hejnová skončila v běhu na 400 m př. pátá časem 54,69.

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková skončily páté na majoru Světového okruhu v Gstaadu a navázaly na stříbro z minulého týdne v Poreči. V Rakousku vyhrály osmifinále, ale ve čtvrtfinále pod vrcholky Alp podlehly poprvé v kariéře německému páru Chantal Laboureurová, Julia Sudeová ve dvou setech 15:21 a 14:21. Pro Kristýnu Hoidarovou Kolocovou s Michalou Kvapilovou bylo konečnou osmifinále.

Radnice ve Žďáru nad Sázavou zrekonstruovala venkovní rychlobruslařský ovál. Asfaltová dráha měří 333 metrů a podle údajů města jediná na Vysočině splňuje parametry Mezinárodní bruslařské unie pro závody. Veřejnost může ovál s obnoveným povrchem vyzkoušet 16. července, kdy si na něj přijde na in-line bruslích zajezdit i trojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková, která ve městě vyrostla.