Sport

- Česká tenistka Kristýna Plíšková skončila na turnaji na Mallorce ve čtvrtfinále. Američance Catherine Bellisové podlehla za 64 minut 3:6 a 2:6.

Páteční utkání o Superpohár mezi Zlínem a Slovanem Bratislava po 24 letech obnoví tradici společných československých fotbalových soutěží, které se v roce 1993 rozdělily po rozpadu federace. Vítězové obou národních pohárů se v Uherském Hradišti utkají o novou trofej a představí se v odlišné fázi letní přípravy.

Fotbalová jednadvacítka odehraje v sobotu na evropském šampionátu v Polsku závěrečný třetí zápas skupiny C proti Dánsku a pokusí se o malý zázrak, který by jí vynesl postup do semifinále. Pokud v souběžně hraném duelu Itálie neporazí Německo 2:0, budou muset čeští mladíci k účasti v play off zvítězit minimálně o tři góly.

Záchrana v superlize je cílem českých atletů na mistrovství Evropy družstev, které se uskuteční od pátku do neděle v Lille ve Francii. Dva roky staré vítězství, které získali na domácí půdě v Čeboksarech, nebudou obhajovat suspendovaní Rusové. Superliga bude mít pouze jedenáct účastníků a vedle Rusů sestoupí jen dva další týmy.

Plavkyně Simona Baumrtová zlepšila v Římě český rekord na trati 50 metrů znak. V rozplavbě dosáhla času 28,02 a z dosavadního maxima ubrala 18 setin.

Roman Kreuziger se poosmé představí na Tour de France. Jméno jednatřicetiletého cyklisty, který díky pátému místu z roku 2013 drží nejlepší český výsledek v celkovém pořadí slavného závodu, figuruje v devítičlenné nominaci australského týmu Orica-Scott.