Sport

České lyžařky Ester Ledecká a Tereza Kmochová si na mistrovství světa ve Svatém Mořici vybojovaly start ve čtvrtečním obřím slalomu. Ledecká byla v kvalifikaci osmá, Kmochová dvaadvacátá. Do hlavního závodu postoupilo 25 nejlepších žen.

České tenistky zvítězily v utkání 1. kola Fed Cupu nad Španělskem 3:2 a postoupily do semifinále. Za stavu 1:1 po sobotních dvouhrách v neděli v Ostravě nejprve Karolína Plíšková porazila Garbiňe Muguruzaovou hladce 6:2 a 6:2 a rozhodující třetí bod přidala v duelu dvojek Barbora Strýcová po výhře 6:4, 6:4 nad Larou Arruabarrenaovou. V závěrečné čtyřhře debutantka Kateřina Siniaková spolu s Lucií Šafářovou podlehly páru María José Martínezová, Sara Sorribesová 3:6, 6:4 a 7:10. Český tým narazí v semifinále Fed Cupu na Američanky, které zdolaly Německo už po třetí dvouhře. Hrát se bude v dubnu v USA.

Tenista Tomáš Berdych klesl v novém vydání žebříčku ATP o jednu pozici na 13. místo. Díky triumfu v Sofii se před něj dostal Bulhar Grigor Dimitrov. Spolu s Berdychem jsou z Čechů v elitní stovce ještě Jiří Veselý na 53. místě, Adam Pavlásek (80.) a Radek Štěpánek (97.).

Generálním partnerem fotbalistů Sparty se stala sázková společnost Sazka Bet, spadající do portfolia Sazky. Její logo budou mít hráči na dresech.