Sport

Hokejisté Litvínova a Slavie drží v polovině baráže příčky zaručující účast v extralize. Loňský mistr Litvínov vyhrál 4:1 nad Jihlavou a dostal se do čela, odkud spadla na druhé místo Slavia. Pražané získali cenný bod v Karlových Varech po porážce 1:2 v samostatných nájezdech. Litvínov rozhodl až třemi góly ve třetí třetině, na poslední Jihlavu má díky tomu k dobru šest bodů.

Čtyřiačtyřicetiletý útočník Jaromír Jágr z Floridy byl nejproduktivnějším českým hokejistou v základní části NHL a obsadil celkově 22. místo. V 79 duelech si připsal 66 bodů za 27 branek a 39 asistencí. Jágr byl nejproduktivnějším Čechem v sezoně potřinácté z 22 sezon ve slavné soutěži a povedlo se mu to poprvé od sezony 2006/07. Následoval na 31. pozici David Krejčí z Bostonu, jenž zaznamenal v 72 duelech 63 bodů za 17 gólů a 46 přihrávek. Šestašedesátý Jakub Voráček z Philadelphie nasbíral 65 bodů a osmašedesátý Tomáš Plekanec z Montrealu o bod méně. Produktivitu ovládl útočník Patrick Kane z Chicaga o 17 bodů před druhým Kanaďanem Jamiem Bennem z Dallasu a jako první Američan v historii získal Art Ross Trophy.

Tenistky Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou druhý titul za sebou nezískaly. Týden po triumfu v Miami podlehl česko-americký pár ve finále v Charlestonu 2:6, 5:7 francouzské dvojici Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová. Dvouhru vyhrála domácí Američanka Sloane Stephensová a získala už třetí titul v sezoně.

Jakub Kornfeil obsadil jedenácté místo v motocyklové Velké ceně Ameriky a v třetí Grand Prix sezony poprvé nedojel v první desítce. Druhý český závodník v třídě Moto3 Karel Hanika po pádu závod nedokončil a stále čeká na první letošní body. V elitní MotoGP vyhrál v Austinu stejně jako v předchozích třech letech Španěl Marc Márquez.