Sport

Česká fotbalová reprezentace bude během červnového mistrovství Evropy bydlet v hotelu Clarion Chateau Belmont v Tours na středozápadě Francie. Dnes to potvrdil manažer národního týmu Dušan Fitzel. Město na Loiře se 140 tisíci obyvatel bylo favoritem už před losem. Vedení reprezentace tam v pátek provedlo inspekci a následně potvrdilo, že se tam národní tým v červnu ubytuje. Na jednotlivá utkání ve skupině v Toulouse, St. Étienne a Lens budou fotbalisté létat vždy den před zápasem.

Lyžařka Šárka Strachová obsadila ve třetím slalomu sezony Světového poháru ve švédském Aare sedmé místo. Senzačně vyhrála poprvé v kariéře Slovenka Petra Vlhová, která se díky tomu dostala na třetí místo průběžného hodnocení právě před Strachovou. Druhá byla Švédka Frida Hansdotterová a posunula se do čela slalomářského poháru před Mikaelu Shiffrinovou z USA, která vinou zranění v Aare nestartovala. Strachová v úvodních závodech sezony v Aspenu obsadila čtvrté a třetí místo a na stupně vítězů útočila i v Aare. V první jízdě byla čtvrtá a od medailových pozic ji dělily čtyři setiny sekundy. Na sjezdovce, kde se v roce 2007 stala mistryní světa, však byla v druhém kole pomalejší, i když neudělala žádnou zásadnější chybu. Její jízda byla desátá nejrychlejší a znamenala propad.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková skončila na Světovém poháru v Heerenveenu v závodu na 1500 metrů čtvrtá. Stejné místo jí patří i v průběžném pořadí její doplňkové disciplíny. "K bronzu chybělo jen pár desetinek a i na druhé místo byl ten odstup malý. Ale i tak mě těší, že se na patnáctce dokážu držet ve špičce. Jen ten rozběh je pomalejší, i když na něm pracuju," řekla na svém webu Sáblíková. Stejné místo jí patří i v průběžném pořadí její doplňkové disciplíny. Karolína Erbanová dojela ve sprintu na 500 metrů devátá.

Fotbalisté Sparty se v jarních bojích Evropské ligy utkají s ruským Krasnodarem. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu. První utkání je na programu 18. února v Praze, odveta v Rusku se odehraje o týden později.