Sport

Fotbalisté Liberce vyhráli ve čtvrtém kole Evropské ligy v Groningenu 1:0 a nakročili za postupem ze skupiny F. V dalším utkání EL Severočeši nastoupí 26. listopadu v Portugalsku proti Braze.

Fotbalisté Sparty remizovali v Evropské lize se Schalke 1:1 a navázali na dva týdny starý výsledek 2:2 z Gelsenkirchenu.Pražský celek tak v tabulce skupiny K stále drží druhé postupové místo.

Čeští hokejisté podlehli v úvodním utkání na turnaji Karjala v Örnsköldsviku Švédsku 2:6. Kouč Vladimír Vůjtek starší musel při své premiéře na lavičce strávit hořkou porážku. Jeho tým prohrával po přesilovkových gólech už v páté minutě 0:2 a postupně si domácí vytvořili až čtyřbrankový náskok. Další duel čeká český tým v sobotu od 16:00 SEČ v Helsinkách proti Finsku.

Česká republika v roce 2018 podruhé v historii uspořádá mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Kontinentální šampionát se bude konat na kanálu v Troji v termínu od 21. do 24. června. Rozhodla o tom na svém zasedání Evropská kanoistická federace, jejímž místopředsedou je od letošního roku český zástupce Jaroslav Pollert.