Sport

Fotbalisté Slavie porazili v 8. kole první ligy Spartu 1:0 a po třech letech a pěti porážkách za sebou se v pražském derby dočkali vítězství. O výhře domácích, kteří navíc připravili soupeři první prohru v sezoně, rozhodl už v prvním poločase Jaromír Zmrhal. Sparta tak má na prvním místě tabulky shodně 17 bodů jako druhá Plzeň, třetí Liberec je o dva body zpět, Slavia je o další bod zpátky čtvrtá.

České stolní tenistky nebudou hrát na mistrovství Evropy v Jekatěrinburgu o medaile, ve čtvrtfinále podlehly Ukrajině 1:3. Bod získala jen Dana Čechová.

Jakub Kornfeil obsadil 13. místo v závodě Moto3 ve Velké ceně Aragonie a posedmé v sezoně mistrovství světa bodoval. Karel Hanika na okruhu v Alcaňizu po pádu do cíle nedojel a na bodový zisk už čeká čtyři závody. Závod nejslabší třídy vyhrál po dramatickém závěru Portugalec Miguel Oliveira a oslavil třetí triumf v sezoně.

Lyžař Ondřej Bank se vrátil v sobotu ze soustředění v Chile připravený pokračovat v kariéře. V Jižní Americe trénoval hlavně sjezd a super-G. A to jsou disciplíny, na které se v příští zimě bude soustředit. Bank o své další budoucnosti nechtěl rozhodovat ze dne na den, nechal věcem volný průběh. Po únorovém těžkém pádu v kombinačním sjezdu na mistrovství světa v Beaver Creeku dospěl postupně k rozhodnutí, že ještě pravděpodobně jednu sezonu bude závodit.