Sport

Česká tenistka Denisa Allertová prohrála ve finále turnaje v čínském Kuang-čou s čtvrtou nasazenou Jelenou Jankovičovou ze Srbska 2:6, 0:6. Zatímco Allertová hrála finále na okruhu WTA poprvé v životě, bývalá světová jednička Jankovičová získala čtrnáctý titul. "Byl to úžasný týden," řekla při slavnostním ceremoniálu na kurtu Allertová. "Jsem šťastná, že jsem tu dokázala porazit tolik skvělých hráček a zahrála si poprvé ve finále. Jelena ale byla až příliš dobrá," dodala. Dvaadvacetiletá česká hráčka, která je v žebříčku na 74. místě, vyřadila ve čtvrtfinále světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska a v semifinále si pak poradila i s třetí nasazenou Italkou Sarou Erraniovou.

Krasobruslař Michal Březina skončil na Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu šestý. Nenavázal tak na loňské druhé místo z této německé soutěže ani na vstup do této sezony, kdy byl před týdnem v Miláně taktéž druhý.

České volejbalistky zvládly úvodní zápas mistrovství Evropy proti Rumunsku a po výhře 3:0 mají takřka jistý postup ze základní skupiny do play off. Své první vystoupení v Eindhovenu proměnily ve vítězství 25:13, 25:18 a 25:15.