Sport

Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru v příštím roce střetnou s Německem a utkání odehrají 4. až 6. března na půdě soupeře. Rozhodlo o tom losování v rámci zasedání Mezinárodní tenisové federace (ITF) v Santiagu de Chile. S Německem mají tenisté negativní bilanci 4:10.

Tenistka Denisa Allertová postoupila v Kuang-čou podruhé v kariéře do semifinále turnaje WTA. Dvaadvacetiletá česká hráčka ve čtvrtfinále porazila světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska 6:4, 6:3 a získala dosud nejcennější skalp. "Samozřejmě mám ohromnou radost. O takovýchto zápasech jsem vždycky snila a o to je realita krásnější," řekla ČTK Allertová.

Český cyklista Jan Bárta skončil v časovce na mistrovství světa v silniční cyklistice v Richmondu jedenáctý a v redukovaném pořadí zemí vybojoval účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Novým mistrem světa se stal Bělorus Vasil Kirijenko, jenž za sebou nechal hlavní favority na zlato.

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále. Čtvrtá nasazená hráčka, jež měla na úvod volný los, porazila při svém prvním startu od vyřazení v úvodním kole US Open domácí Kurumi Naraovou 6:2, 6:4. O postup do semifinále se Plíšková, jež by se příští týden mohla vrátit do elitní desítky žebříčku WTA, utká se sedmou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou.