Sport

Český kajakář Jiří Prskavec letos mezi vodními slalomáři dominuje kategorii do 23 let. Po dubnovém triumfu na mistrovství světa, kde získal svůj druhý titul v této kategorii, se dnes stal v Krakově i evropským šampionem do 23 let. Zlato pro Českou republiku v Polsku získala rovněž kanoistka Monika Jančová. Na stupně vítězů ji mezi kanoistkami doprovodila Jana Matulková, která skončila třetí. V juniorech dojel třetí kajakář Alexandr Maikranz.

Judista Lukáš Krpálek skončil na mistrovství světa bez medaile, což se mu na světovém šampionátu stalo poprvé od roku 2010. Obhájce titulu ve váze do 100 kg se v Astaně od úvodních kol trápil, přesto došel do semifinále. V něm nestačil na Němce Karla-Richarda Freye a v následném boji o bronz podlehl jeho krajanovi Dimitrimu Petersovi. Za páté místo si připíše do žebříčku 180 bodů.

Motocyklový závodník Karel Hanika odstartuje do Velké ceny Velké Británie po životním výkonu v kvalifikaci ze druhého místa. Český jezdec dnes v kategorii Moto3 nestačil jen na Španěla Jorgeho Navarra, za nímž zaostal o více než půl sekundy. Jediný Čech v elitní kategorii MotoGP Karel Abraham obsadil v kvalifikaci 24. příčku.

Plážová volejbalistka Kristýna Kolocová s novou spoluhráčkou Hanou Skalníkovou postoupila do semifinále mistrovství republiky. Martinu Bonnerovou s Karolínou Řeháčkovou udolaly v koncovce prvního setu 33:31, druhou sadu pak vyhrály hladce 21:15. Na domácím šampionátu zatím ve třech zápasech neztratily ani set.O finále se v neděli utkají se Šárkou Nakládalovou a Eliškou Gálovou, které je porazily před dvěma týdny v semifinále Superpoháru v Praze.