Sport

Španěl Jorge Lorenzo ovládl závod královské kategorie MotoGP na Velké ceně České republiky v Brně a dostal se do čela průběžného pořadí mistrovství světa. Třetí Ital Valentino Rossi má ale stejný počet bodů. Zdravotními problémy limitovaný Karel Abraham byl poslední, jedenadvacátý.

Motocyklista Jakub Kornfeil obsadil deváté místo ve Velké ceně České republiky v Brně. Závod mistrovství světa ve třídě Moto3, který byl po pádech zkrácený z 19 na 12 kol, vyhrál Ital Niccolo Antonelli, jenž si tak připsal premiérový triumf v šampionátu. Další Čech na startu Karel Hanika dojel po pádu šestadvacátý.

Deblkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem se ve francouzském Pau dočkali druhého vítězství v sezoně Světového poháru. První oslavili na konci června v Krakově. V konečném pořadí slalomářského seriálu skončili druzí před další českou posádkou Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Karlovský s Jáněm obsadili čtvrté místo stejně jako nejlepší z českých kajakářek Kateřina Kudějová.

Nejlepším českým basketbalistou byl potřetí za sebou zvolen Tomáš Satoranský. Mezi ženami se poprvé v kariéře dočkala ocenění Jana Veselá, která ukončila panování Evy Vítečkové. Výsledky ankety České basketbalové federace byly vyhlášeny v Mariánských lázních. Svými hlasy o nich rozhodli trenéři, hráči, vedení ČBF a novináři.