Sport

České kluby při pátečním rozdělení do košů pro losování 3. předkola fotbalové Evropské ligy měly poměrně štěstí a vyhnou se největším favoritům v čele s Dortmundem. Mezi šesticí možných soupeřů Jablonce jsou Kodaň či St. Etienne, pro Liberec je největší hrozbou jeho loňský přemožitel Astra Giorgiu. Mladá Boleslav v případě postupu přes Strömsgodset může narazit třeba na Bilbao.

Tenistky Barbora Strýcová ani Klára Koukalová nedosáhly na semifinále antukového turnaje v Bastadu, v němž si mohly zahrát proti sobě. Třetí nasazená Strýcová prohrála 2:6, 3:6 s domácí Johannou Larssonovou, Koukalová podlehla na antuce ve Švédsku 3:6, 4:6 Julii Putincevové z Kazachstánu.

Oštěpařka Nikol Tabačková obsadila čtvrté místo na mistrovství světa atletů do 17 let v Cali. Ve finále hodila 55,97 metru a k bronzové medaili jí scházelo jen 18 centimetrů. Zvítězila Japonka Haruka Kitagučiová v osobním rekordu 60,35 metru.

Čtyři čeští atleti závodí v pátek na Diamantové lize v Monaku. Ve skoku o tyči nastoupí Jan Kudlička a Michal Balner, oštěpem hází Vítězslav Veselý a Jakub Vadlejch.

Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do 2. předkola Evropské ligy domácí porážkou 1:2 s norským Strömsgodsetem. Na Bartlův gól z 39. minuty ještě do poločasu odpověděl Sörum, pět minut před koncem pak rozhodl Jradi. Boleslav si tak zkomplikovala boj o postup, za týden v odvetě na soupeřově umělém hřišti musí vyhrát a vstřelit minimálně dva góly.

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se oženil. Podle webu blesk.cz si šestý hráč světového žebříčku vzal dlouholetou přítelkyni Ester Sátorovou v Monte Carlu.

Jan Bárta obsadil šesté místo v třetí a závěrečné pyrenejské etapě 102. ročníku Tour de France. Jako první dojel po 195 km na vrchol Plateau de Beille španělský cyklista Joaquim Rodríguez a připsal si druhé letošní vítězství na "Staré dámě". Favorité zůstali opět společně, průběžně stále vede Brit Chris Froome.