Sport

Novým trenérem hokejistů Slavie Praha byl jmenován Dušan Gregor. Poslední tým extraligové tabulky povede společně s Josefem Beránkem, který u mužstva již působil. Dvaapadesátiletý slovenský kouč naposledy trénoval Vladivostok v Kontinentální lize.

Fotbalisty Liberce povede na jaře trenérská dvojice Jiří Kotrba a Josef Csaplár. Na lavičce předposledního týmu prvoligové tabulky nahradí Samuela Slováka, který po podzimu skončil. Csaplár se vrací do Slovanu po jedenácti letech.

Basketbalisté Nymburka vyhráli v posledním utkání základní skupiny Evropského poháru nad Sevillou 91:82 po prodloužení a pošesté za sebou si zajistili postup do jarní fáze. Ve skupině by měli obsadit druhé či třetí místo, definitivně jejich soupeře pro jaro určí až středeční závěrečné zápasy.

Tenistka Petra Kvitová se poprvé od triumfu ve Fed Cupu objevila v soutěžním utkání a vyhrála. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu zdolala v české extralize smíšených družstev v dresu Agrofertu Prostějov bez problémů Lucii Hradeckou z pražského I. ČLTK 6:1 a 6:2. Prostějov nakonec vyhrál až po boji 5:4 na zápasy.

Tenista Tomáš Berdych v úterý oznámil, že jeho novým koučem se stal Daniel Vallverdu z Venezuely a že se rozešel s Tomášem Krupou i s kondičním trenérem Davidem Vydrou. Důvodem je podle Berdycha nutnost změny, aby se mohl posunout dál. S Krupou spolupracoval od konce roku 2008. Pod jeho vedením se dostal do finále Wimbledonu 2010 a zahrál si semifinále na zbylých třech grandslamech. V žebříčku vystoupal až na páté místo a přes pět let se drží v desítce dvouhry ATP.

Jen dva automobiloví závodníci dokázali obhájit loňská vítězství v anketě Zlatý volant. Stejně jako před rokem cenu pro nejlepšího jezdce své kategorie získali autokrosař Václav Fejfar a Petr Fulín, jenž opět ovládl závody na okruzích. Další tři hlavní kategorie mají nové či staronové vítěze, ke změně došlo i ve Zlatých řidítkách. Cenu pro nejlepšího motocyklového jezdce převzal v úterý v Praze freestylový motokrosař Libor Podmol.

Volejbalisté Dukly Liberec postoupili přes Omonii Nikósie do lednového osmifinále evropského Challenge Cupu. Čeští vicemistři porazili kyperského soupeře i v domácí odvetě 3:1 a mohou se těšit na další fázi, v níž s největší pravděpodobností narazí na italskou Ravennu.

Autoklub České republiky (AČR) po vyšetřování listopadové tragické nehody posádky Miloš Vágner - Petr Gross na Rallye Krkonoše suspendoval její pořadatele. Stávajícímu organizačnímu výboru už nesvěří přípravu žádného ze svých podniků a pěti činovníkům v čele s ředitelkou závodu Blankou Hlavatou pozastavil činnost.