Sport

Česká tenistka Lucie Šafářová si v Paříži zahraje s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou o postup do čtvrtfinále grandslamového Roland Garros a pokusí se napodobit Tomáše Berdycha, který mezi osmičku nejlepších postoupil v neděli.

Tenista Radek Štěpánek si na úvod prostějovského challengeru zopakuje bitvu z Paříže s Argentincem Facundem Argüellem. Trojnásobnému vítězi Czech Open přidělil los pro první kolo soupeře, kterého před týdnem v 1. kole Roland Garros porazil v pěti setech poté, co úvodní dva prohrál. V pondělí se s prostějovskou antukou už rozloučili první dva Češi. Na nasazené soupeře nestačili Jan Hernych ani Jan Mertl. V soutěži zůstalo sedm domácích tenistů. Do Prostějova nakonec nedorazil 19. hráč světového žebříčku Španěl Tommy Robredo, který je zraněný.

České volejbalistky porazily v posledním utkání kvalifikace na mistrovství Evropy 2015 Španělsko 3:2. Na šampionát prošly bez porážky.

Fotbalisté Sparty Praha již znají kompletní složení možných soupeřů pro 2. předkolo Ligy mistrů. Díky nasazení mohou narazit například na maltského mistra FC Valletta či lucemburské Dudelange, ale může potkat i švédského šampiona Malmö či norský Strömsgodset. Soupeře jim určí los 23. června.

Josef Mazura nebude v příští sezoně trenérem druholigových fotbalistů MFK Karviná. Vedení sedmého celku druhé nejvyšší soutěže s osmapadesátiletým koučem neprodlouží smlouvu a hledá jeho nástupce.

Všech čtrnáct klubů, které si sportovní cestou zajistily účast v hokejové extralize, se přihlásilo do příštího soutěžního ročníku. Představitelé Českého svazu ledního hokeje potvrdili, že k 30. květnu přihlášku podalo dvanáct účastníků z předešlé sezony v čele s mistrovským Zlínem i dva nováčci Mladá Boleslav a Olomouc.

Chorvatský fotbalista Davor Kukec zůstává v Ostravě. Slezský klub využil opci a s osmadvacetiletým záložníkem, který byl nejlepším střelcem Baníku v uplynulém ročníku, podepsal novou smlouvu na příští dvě sezony. Kontrakt na další dva roky v Ostravě uzavřeli i obránce Ondřej Sukup a záložník Marek Šichor.

Basketbalistky IMOSu Brno zatím nemají jasno o tom, zda budou v příští sezoně startovat v Evropské lize, nebo v druhé nejvyšší pohárové soutěži Eurocupu. Rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech, neboť za měsíc se už bude losovat nový ročník evropských pohárů. Za místo v elitní Evropské lize musí klub složit kauci, která se pohybuje ve výši 22.000 eur.