Sport

Hokejová reprezentace se dnes přesouvá do dějiště mistrovství světa Minsku. Tým Vladimíra Růžičky odletí z Ruzyně v 10:30 a poprvé bude v dějišti šampionátu trénovat v Areně Čižovka od 19:15 SELČ. Do turnaje vstoupí v pátek večer zápasem se Slováky. Hokejista Jaromír Jágr věří, že pro mistrovství světa bude v pořádku. V dějišti turnaje chce dnes trénovat.

Slavnostní zakončení extraligy patřilo mistrovskému Zlínu a vítězi základní části Spartě. Hokejistou sezony byl v úterý večer vyhlášen útočník Pražanů Petr Ton, který si ze slavnostního večera v Top Hotelu Praha odnesl celkem tři ceny. Vedle hlavního ocenění převzal i trofej pro nejproduktivnějšího hráče základní části a také pro nejlepšího střelce. Nejlepším hráčem play off byl zvolen kapitán Zlína Petr Čajánek.

Ondřej Němec ze Lva Praha byl vyhlášen nejlepším obráncem dubna v Kontinentální lize. Reprezentační bek pomohl pražskému týmu k výhře v semifinále play off nad Jaroslavlí, v následném finále Lev prohrál 3:4 s Magnitogorskem.

Hokejovou reprezentaci do dvaceti let povede i v příští sezoně jako hlavní trenér Miroslav Přerost. Jakub Petr, který v dubnu dovedl národní tým do 18 let k zisku historické stříbrné medaile na světové světovém šampionátu ve Finsku, zůstává na střídačce osmnáctky. Složení realizačních týmů v úterý schválil výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH).

Český tenista Tomáš Berdych postoupil na antukovém turnaji série Masters v Madridu do osmifinále. Šestý hráč světa porazil Kevina Andersona 6:1, 6:4 a Jihoafričana zdolal i v jedenáctém vzájemném utkání. Osmadvacetiletý Berdych, jenž minulý týden prošel na antuce v portugalském Oeiras do finále, se v duelu o čtvrtfinále střetne ve čtvrtek buď s Bulharem Grigorem Dimitrovem, nebo s Rumunem Mariusem Copilem.

V osmifinále antukového tenisového turnaje v Madridu se odehraje český souboj mezi Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou. Světová šestka Kvitová otočila ve 2. kole zápas s Varvarou Lepchenkovou z USA ve výhru 2:6, 6:2 a 6:1, další fedcupová vítězka Šafářová zdolala slovenskou tenistku Magdalenu Rybárikovou za necelou hodinu 6:1, 6:2.

Basketbalistky Hradce Králové obhájily třetí místo v lize. V rozhodujícím pátém utkání série o bronz zvítězily na palubovce Valosunu Brno 69:57.

Teplický brankář Tomáš Grigar a jablonecký záložník Jan Kopic se po 27. kole první fotbalové ligy dostali do všech osmi sestav médií, z nichž se tvoří ideální jedenáctka All Stars. Sedm hlasů si vysloužil znojemský Václav Vašíček.

Golfový debut Romana Šebrleho na profesionální Czech PGA Tour měl dohru kvůli možnému porušení pravidel amatérského statutu ze strany bývalého desetibojaře. Případ v pondělí řešila specializovaná komise České golfové federace (ČGF), důvodem bylo několik podnětů z golfové veřejnosti. Verdikt komise nezveřejnila.

Český fotbalista Ondřej Petrák by měl být připraven pomoci Norimberku v sobotním závěrečném utkání německé ligy se Schalke, ve kterém bude bavorský celek odvracet hrozbu přímého sestupu. Petrák měl problémy s kotníkem, ale dnes již trénoval s týmem. Podobně je na tom jeden z klíčových hráčů týmu Marcus Feulner.

Fotbalová Ostrava zaplatí 40 tisíc za chování diváků v duelu s Duklou. Disciplinárka zahájila řízení kvůli výtržnostem v utkání Teplic a Sparty.