Ze sportu:

Český tenista Tomáš Berdych si na turnaji v Marseille zahraje poprvé v sezoně o titul. Šestý hráč světa v semifinále porazil Dmitrije Tursunova z Ruska 6:2, 6:1 a ve finále se utká s vítězem francouzského duelu mezi Jo-Wilfriedem Tsongou a Gillesem Simonem.

Česká tenistka Petra Kvitová si v semifinále turnaje v Dubaji poradila s někdejší světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska a po výsledku 6:3, 6:4 postoupila do svého prvního letošního finále. O titul se utká s Italkou Sarou Erraniovou, která v semifinále vyřadila krajanku Robertu Vinciovou.

Fotbalisté Ostravy remizovali v 17. kole první ligy s Českými Budějovicemi 0:0. Domácím k důležité výhře nepomohl ani navrátilec Milan Baroš, který se na Bazalech představil po 11 letech a odehrál závěrečných dvaadvacet minut. Baník po důležitém "záchranářském" souboji drží dvanácté místo, Jihočeši jsou dál patnáctí.

Olympijský vítěz v cross contry horských kol Jaroslav Kulhavý zahájil sezonu stejně jako loni prvenstvím v závodu Sunshine Cup na Kypru. V dešti na blátivé trati zvítězil stylem start-cíl před Němcem Manuelem Fumicem a Švýcarem Fabianem Gigerem. Čtvrtý skončil Jan Škarnitzl. Na konci příštího týdne absolvuje Kulhavý na Kypru tříetapový závod Afxentia.

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila v generálce na mistrovství světa druhou pozici na Světovém poháru v jízdě v boulích v Inawaširu. Třicetiletá Češka se díky druhému umístění na stupních vítězů v sezoně posunula na pátou příčku průběžného hodnocení seriálu.

V Praze se příští rok uskuteční Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy. Ruským médiím to dnes řekl prezident soutěže Alexandr Medveděv. Zatím není znám termín ani hala, která bude exhibiční víkend hostit. Pražský Lev, jenž absolvuje svou premiérovou sezonu v KHL, odehrál většinu domácích zápasů v historické Tipsort Areně. Utkání hvězd by se ale zřejmě uskutečnilo v modernější O2 areně, v níž Lev v tomto ročníku nastoupil ke čtyřem duelům proti atraktivním soupeřům.

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda zahájil novou sezonu dvanáctým místem v úvodním závodu Světového poháru v Palm Springs. V Kalifornii v pátek vyhrál Rus Alexandr Lesun.

Fotbalisté Teplic remizovali na úvod jarní části první ligy s pražskou Duklou 1:1. Ve vysloveně zimním počasí padaly góly jen z trestných kopů - hosty poslal do vedení Kalouda, za domácí vyrovnal Jarolím. Teplice tak dál zůstávají těsně nad sestupovými příčkami.

Basketbalistky USK Praha popáté za sebou vypadly v osmifinále Evropské ligy. Po úvodní porážce s Galatasarayem Istanbul o jediný bod prohrály i páteční domácí odvetu 63:78 a se soutěží se loučí. Galatasaray naopak postoupil na závěrečný turnaj do Jekatěrinburgu.

Nymburk vstoupil do nadstavbové skupiny A1 basketbalové ligy vítězstvím 79:66 nad Děčínem. Úřadující mistři si vypracovali rozhodující náskok ve třetí čtvrtině, po níž vedli o 13 bodů, a pojistili si první místo v tabulce.

Českému cyklistovi Milanu Kadlecovi těsně unikla medaile z mistrovství světa dráhařů v Minsku. Osmatřicetiletý reprezentant obsadil čtvrté místo v bodovacím závodě, v němž útočil na cenný kov do posledního spurtu.